הסביבה המשרדית לא מפסיקה להשתנות בהתאם לעולם התעסוקה ובעידן בו ארגונים נאבקים על כל עובד, חברות, ארגונים ובעלי עסקים משקיעים יותר בפיתוח המרחב העסקי כך שימשוך מועמדים, יתאים לקבלת לקוחות ויסייע בשימור עובדים.
הדרך בה יתוכנן ויעוצב המשרד משפיעה גם על תפוקת העובדים, יצירת רושם חיובי על אורחי המשרד והאווירה במקום עצמו.
כדי ליצור משרד אטרקטיבי ופרודקטיבי בו זמנית חשוב להתחשב בתרבות הארגונית, ערכי הארגון, אופי העובדים והלקוחות, תנאי המרחב, המסגרת התקציבית ולוחות הזמנים.
לפניכם דגשים בפרויקט עיצוב משרדים.
גמישות תעסוקתית
בתכנון ועיצוב משרדים יש להתייחס למספר העובדים המוערך ועם זאת, להסתכל עם הפנים קדימה לצורך התרחבות עתידית פוטנציאלית ולכן כדאי לעצב את החלל בדרך שתאפשר דינאמיות בכל עת.
כדאי לשים דגש על גמישות גם בריהוט עצמו.
למשל, בשינוי גובה השולחן או הזזה פשוטה של המחיצות וסידור מחודש של עמדות העבודה והן בפתיחת המעברים או בהפיכת השולחן משולחן לישיבה לשולחן בעמידה לפי רצון וצרכי העובד.
המרחב האישי פוגש את המרחב הציבורי
במשרד העכשווי חשוב שיתקיימו במקביל ובו זמנית שני מרחבים: המרחב האישי שיהיה לכל עובד עמדה משלו כולל מחיצות שיאפשרו לו פרטיות במידה ולא מדובר במשרדים או בחדרים פרטיים וכן לוחות לתליית תמונות או הוספת טאץ' אישי, זאת לצד חללים ציבוריים משותפים למטרות אינטראקציה, התכנסויות וסיעור מוחות.
כאשר מדובר בפורמט של אופן ספייס יש היום גם דרישה לחדרי שקט שיאפשרו לעובדים מנת פרטיות לחשיבה או שיחות אישיות.
באשר לדינאמיקה הקבוצתית – כדאי להשקיע באזורים כמו המטבח, חדר האוכל, בר, טרקלין לעידוד שיתוף הפעולה בין הצוותים.
כדאי להקצות אזור ייעודי גם לעמדת קבלה ולהשקיע בו בהתאם לקו העיצובי שמכתיב את הטון הכולל ולחשוב איך הוא ייצג בצורה מרשימה את הכניסה למשרד כולל פינת הסבה מפנקת לממתינים.
מבחינה עיצובית, אפשר לשלב במשרד הין מראה פורמאלי לא-פורמאלי כאשר באזורים מסוימים תישמר אווירה רשמית מהוקצע ממותגת ובמקומות אחרים, תשרור תחושה של בבית, למשל בטרקלין עם ספרייה, קמין, מרבצים נינוחים.
תאורה וביופיליה להגברת תפוקה וערנות
יש ערך רב לתכנון התאורה בחלל המשרדי, כשתאורה יכולה לאושש, לעורר ולרענן במיוחד כאשר היא מדמה אור טבעי.
מומלץ ליצור כמה שיותר פתחים שיכניסו אור שמש אך אם מדובר בחללים פנימיים או חשוכים יש לדאוג לתאורה מלאכותית שתחקה היטב את אור השמש על מנת להטעין באנרגיות להגברת הביצועים.
לרוב זו תהיה תאורה עקיפה בהירה שלא תסנוור או תכאב בעיניים אבל תפזר אור נעים בצורה אחידה.
דרך נוספת להטענת אנרגיות היא באמצעות ביופיליה – הכנסת צמחייה עשירה ואלמנטים מהטבע לתוך המשרד כמו קיר דשא מטופח, עציצים, חומרים טבעיים שיכולים להוסיף לאווירה, לתרום לשיפור הריכוז ושלווה הפנימית של העובדים.
בידוד אקוסטי
שמירה על השקט גם במשרד רוחש תנועה היא חיונית ואפשר להשיג את החציצה הזאת בין חוץ לפנים באמצעות התקנת לוחות אקוסטיים על אחת כמה וכמה אם מדובר בחלל בעל תקרות גבוהות.
ישנן גם מערכות מיסוך קול שיכולות לעזור במשימה וויטרינות אטומות לרעש וכן אפקטים בולמי קול.
ריהוט ארגונומי לישיבה מתמשכת
חשוב להתייחס לבריאות ולנוחות העובדים במיוחד בסגנון תעסוקה בו הם מרבים לשבת ולבחור מלכתחילה ריהוט איכותי שמטיב עם בריאות הגב שלהם – מערכת גב לתמיכה אופטימאלית במיוחד במותניים, ידיות מתכווננות, כיוונון לגובה כולל אפשרויות להימתח ולעבוד בעמידה ועוד.
יש לתדרך את העובדים בעת השימוש בכל הפונקציות של הריהוט על מנת שידעו להתאים אותו לנוחיותם האישית, כל פעם מחדש.