להתאים תאורה למשרד – כך תעשו זאת נכון

בשנים האחרונות יותר ויותר מעסיקים מחפשים דרכים לשיפור סביבת העבודה. תכנון אדריכלי מותאם לתנאי החלל וצרכי העובדים, ריהוט ארגונומי ומודולארי ושימוש באלמנטים מתוך עולם הביופיליה להטענת אנרגיות. 


לתאורה השפעה משמעותית על האווירה במשרד ועל הפרודקטיביות של העובדים, במיוחד במשרדים חשוכים יחסית בהם התאורה היא מצרך חשוב, בין אם השמש זורחת בחוץ או כבר יורד הלילה. התאורה מסייעת לעובדים לשמור על ערנות גבוהה לאורך זמן וגם על מצב חיוני יותר.

מה יש לקחת בחשבון שמתכננים תאורה למשרד מבחינת מיקום, סוג גופי התאורה וסוג הנורות? לפניכם טיפים חשובים בנושא של תאורה משרדית. 

תאורה מקיפה ותאורה ממוקדת מטרה לעבודה

חשוב לוודא שהתאורה מכסה את השטח של המשרד כך שבמשרדים רחבי ידיים יידרשו יותר גופי תאורה או נורות בעוצמה גבוהה יותר. לרוב משתמשים בשני סוגים של תאורה: אחת כללית ומקיפה שמייצרת ומפזרת אור בצורה אחידה ברחבי המשרד וסוג שני של תאורה היא תאורה תכליתית, מכוונת מטרה וממוקדת שמיועדת לביצוע משימות שונות. בעוד התאורה הכללית מאירה על המרחב הכללי, התאורה הממוקדת מאירה ספציפית על כל שולחן או פינת עבודה ומאפשרת לכל עובד לכוון אותה בעוצמה המועדפת עליו וכך גם להפחית את המאמץ של העיניים.
בהחלטה היכן למקם את גופי התאורה מעורבים שיקולים רבים כמו למשל, התייחסות לקיומם של פתחים המכניסים אור שמש טבעי, מעברים בין החדרים, תרחישי תאורה ואינטראקציה בין גופי תאורה.
בתכנון תאורה משרדית חשוב להימנע מסנוור אך לאפשר מקסימום אור נעים לאורך זמן וכן  להימנע מתאורה בהירה מדי שעשויה לגרום לכאבי ראש. 

התייעלות אנרגטית במשרד

כיום במשרדים נפוץ בעיקר השימוש בנורות LED שנחשבות לנורות חסכוניות בחשמל, אלמנט קריטי בתחזוקה וניהול התקציב של המשרד. נורות LED מפיצות גם אור נעים והשפעות חיוביות על התפקוד של העובדים תחת אור מלאכותי ממושך והן מתאימות הן באור סביבתי והן ליצירת והשגת אור ממוקד.
בכל מקרה, כדאי לדאוג לתאורה ממוקדת בכל תחנת עבודה. היות והיום סגנון העבודה הוא גמיש יותר ורואים את זה בבחירת שולחנות מתכווננים לגובה וכדומה, כדאי לבחור גם גופי תאורה אישיים לכל עובד מתכווננים וגמישים לשינוי על פי הפוזיציה של הישיבה וסגנון העבודה.

שילוב התאורה בעיצוב המשרד

באמצעות בחירת גופי תאורה מסוגים ובסגנונות שונים אפשר להגדיר חללים ולייצר הפרדה ויזואלית בין שטחים. למשל, אפשר לבחור גוף תאורה דרמטי לעמדת הקבלה וגופי תאורה בסגנון מינימליסטי מודרני לחדרי הישיבות או לחלל המשותף.
שימו לב בבחירת הגופים לגודל החלל ולגובה התקרה כאשר בחללים צפופים ההעדפה תהיה לתאורה מינימליסטית, גופים שקועים שפחות נראים על פני השטח כשבחללים גדולים בעלי תקרה גבוהה אפשר לבחור גופים דומיננטיים יותר המשתלשלים מהתקרה וכדומה.
יש לוודא שהגופים לא חוסמים את המעבר ולא מפריעים לפעילות השוטפת במשרד. כדאי למקם גם את הגופים ביחס נכון לרהיטים ולפריטים שונים כדי להפיק מהם את המיטב. 

ההיצע המסחרר של גופי תאורה מאפשר לבחור תאורה שתשתלב ותתמזג בהרמוניה עם הקונספט העיצובי של המשרד – כפרי, מודרני, הייטקי מתוחכם וכדומה. ניתן לשמור על קשר חזותי ישיר למשל מבחינת חומרים תעשייתיים או להפך, עץ וכן על התאמה בגוונים בין התאורה ליתר הפריטים במשרד או לבחור תאורה בטוויסט מעט שונה שתיתן טאץ' מעניין על רקע המשרד.

image/svg+xml image/svg+xml

שנתכנן ביחד שינוי אווירה במשרד?

השאירו מספר טלפון ונחזור אליכם

לייעוץ ראשוני חייגו זמינים בוואטצאפ