כך תשדרגו את המטבח במשרד שלכם

סביבת העבודה לא מפסיקה להשתדרג וכיום, בין אם מדובר באופן ספייס ובין אם מדובר במשרדים עם דלת סגורה החוצצת בין החללים, יש חשיבות רבה בתכנון האדריכלי ובעיצוב הפנים המשרדי לנקודות השקה ואינטראקציה בין עובדים.
יש מי שגורסים שהרעיונות הטובים ביותר עולים במטבחון של המשרד, בתור למכונת קפה או בעת ארוחת הצהריים. כאשר מתנתקים קצת מהטרדות ומגבשים ביחד פתרונות.
המטבחים המשרדיים של היום אינכם כמו המטבחים של פעם וניתן לראות שהם תופסים בולטות במרחב ומתאימים הן לעובדים והן ללקוחות המגיעים ומחכים לפגישה.

כיצד תעצבו מטבח שיהיה פרקטי ואסתטי בו זמנית וישרת היטב את העובדים והלקוחות?

אביזרים שחשוב להחזיק בכל מטבח במשרד


פתרונות אחסון הם במקום הראשון על אחת כמה וכמה אם המטבח פתוח למרחב העבודה ורוצים לשמור על סדר וניקיון לאורך זמן. ניתן לתכנן מראש ארונות ומגירות בהתאם לתכולה המשוערת – כלים, מוצרי מזווה כדי שיהיה קל למצוא ולהחזיר כל דבר למקומו וכך המוצרים יישארו מאחורי דלתות והמראה יישמר מינימליסטי ומאורגן.
ישנם מבחר פתרונות של אביזרים למטבח שמשמשים גם כגאדג'טים. אפשר להצטייד גם בארגוניות פנימיות לארונות או למגירות כמו למשל, הפרדה בין סכו"ם לאוכל חלבי לסכו"ם לאוכל בשרי ולהקדיש תשומת לב לסידור המטבח כך שהכלים והמוצרים אשר נמצאים בשימוש יומיומי יוצבו בקדמת הארונות ואילו כלים לאירועים מיוחדים כמו הרמת כוסית בחגים, בחלק העליון או האחורי במטבח.
על מנת לשמור על שיש מדוגם חשוב להחליט כיצד למקם את מכונת הקפה, המיני בר, קומקום חשמלי ועוד פריטים במרחקים שיאפשרו גישה של מספר עובדים בו זמנית ועבודה נוחה על השיש כך שיהיו עובדים שיקצצו סלט על קרש חיתוך מסוגנן בעוד עמיתיהם מחממים אוכל במיקרוגל. אפשר לתכנן ולבנות נישה מגבס או להצטייד בכוורת פתוחה למוצרי חשמל ובנוגע לשיש להציב מה שנדרש ואין לו מקום בכוורת ולדאוג גם לפתרונות אחסון לשיש כמו מכלים לקפה ולסוכר, מעמד כוסות, כלי מיוחד לדגני בוקר וכדומה. כדאי להצטייד בכלים שקופים על מנת שהתכולה שלהם תראה באופן בולט וברור גם מרחוק. 



לשבת ליד הבר וליהנות מאוכל במשרד


היום במשרדים רבים המטבח הוא לא רק מקום להכין אוכל או קפה אלא גם מקום לישיבה ואכילה ובמשרדים שונים יש שולחנות בר ארוכים או דלפקים מוגבהים לישיבה נינוחה וכיסאות בר מותאמים על פי העיצוב של המטבח – מודרני, קלאסי, כפרי או בצבעוניות הבולטת של המותג. אפשר להצטייד גם בכלי אוכל מעניינים שישתלבו עם העיצוב של המטבחון, דלפק הבר וכיסאות הבר.
כדאי לבחור כלים שקל לנקות ועמידים לאורך זמן ופחות נוטים להישבר או להישרט. חשוב שיהיה מגוון של כלים לפי פונקציות שונות כמו כלי לדגני בוקר, למרק, צלחות שטוחות, צלחות למנות ראשונות ולקינוחים במיוחד אם העובדים נוהגים לעבוד שעות ארוכות ולאכול במשרד ארוחת בוקר, צהריים ואפילו ערב.
במידה ויש מכונת קפה וקומקום אפשר להכין גם תרמוסים לעובדים שאוהבים לקחת טו גו מהמטבח ומעוניינים לשמור על השתייה שלהם חמה גם בשולחן העבודה וכך למנוע חזרות למטבח והמתנה ארוכה. אפילו אם יש מדיח כלים במטבח המשרדי, תמיד כדאי שתהיה גם אלטרנטיבה של מעמד כלים מתכוונן שניתן לשטוף ולייבש את הכלים במהירות רבה ושהמעמד מתאים לסוגים שונים של כלים בגדלים שונים. כנ"ל כדי לשמור על טריות כדאי להצטייד בארגז לחם ולאפשר לעובדים שצורכים כריכים לשמור על טריות הלחמים שלהם לאורך זמן.
מומלץ לצייד את המטבח גם בקנקן מים ששומר על שתייה קרה לאורך זמן וכן בקוצץ ירקות ושייקר לסלט למי שמעדיף להכין במטבח סלטים שונים או אפילו להוסיף רוטב תוצרת בית לסלט שהוזמן מאחת המסעדות בסביבה. אם יש מיקרוגל במטבח המשרדי כדאי שיהיו כלים המתאימים לחימום במיקרוגל ובמשרדים בהם משתמשים במטבח גם כדי להוציא ממנו כיבוד לישיבות, פגישות עם לקוחות כדאי לשמור כלי הגשה מסוגננים ואלגנטיים ליצירת חוויית אירוח מרשימה. 

זכרו שהמטבח הוא הלב הפועם של המשרד וחשוב לארגן ולצייד אותו לקראת פעילות. הזמינו את הציוד והכלים הנדרשים לאחר תכנון המטבח כך שהוא יהיה מקום שהעובדים נהנים להכין בו אוכל וגם לאכול בו במידה והוא בנוי למטרה זו. 

image/svg+xml image/svg+xml

שנתכנן ביחד שינוי אווירה במשרד?

השאירו מספר טלפון ונחזור אליכם

לייעוץ ראשוני חייגו זמינים בוואטצאפ